lena ben

”Drömmen är att aldrig behöva raka benen igen.”

”Vad skönt att inte behöva reta sig på långa nackhår mer”

”Min skägglinje är alltid perfekt”

Snabb och Smärtfri Hårborttagning med Motus AX Alexandrit laser med MOVEO teknologi.

 

Denna oslagbara Motus AX med alexandritlaser för permanent hårborttagning, finns hos oss på Like U som ligger en stenkast från Helsingborg, Ängelholm, Höganäs, Båstad, Åstorp, Hyllinge, Bjuv och Klippan.

Vår nya Motus AX från svenska Synos Medical AB är den enastående, absolut effektivaste hårborttagningslasern. Den är enkelt beskrivet en vidareutveckling på den traditionella alexandritlasern och kan därmed behandla fler olika hud och hårtyper än tidigare.

Det som gör vår hårborttagningsmaskin så speciell är den svepande rörelsen man använder med handstycket och givetvis kylsystemet som gör hårbehandlingen så gott som smärtfri om man jämför med IPL eller annan laser.

Med vår Motus AX ligger munstycket direkt på huden för att optimalt ta vara på laserljuset för att så  lite som möjligt reflekteras av huden.

Handstycket levererar många och snabba laserpulser när vi sveper handstycket på huden. Det genererar i att hårsäckarna värms upp till önskad värme så den dödar näringstillförseln till hårroten utan att skada huden.

motus ax

Vilka hud/hårtyper går att behandla?

Vår Motus AX behandlar både tunnare och tjockare hårstrån, dock måste hårstråna innehålla pigment så grå, röda, helt blonda eller vita går inte att lasra med bra resultat.

Alla hudtyper och hudfärger går att behandla med alexandritlaser så länge hårstråna är mörkare än huden.

hårborttagning ansikte

Vad ska du tänka på innan du påbörjar din Laser hårborttagning?

Är det din första gång så boka en gratis konsultation innan din behandling.

Du ska inte sola, använda brun utan sol eller spraytan 2 veckor innan din behandling, om du har någon typ av hudsjukdom på det aktuella området.

Inta någon medicin som gör dig ljuskänslig.

Om du har epilepsi kan du tyvärr inte få behandling.

Du ska inte vara gravid eller amma.

Har du en tatuering på området som ska behandlas tar vi runt den med maskinen.

Har du vaxat eller epilerat roten får du vänta 4 veckor.

Raka eller trimma området du ska behandla dagen innan. Vill du att vi hjälper dig,  gör vi det gärna men kommentera det när du bokar din tid, så kompletterar vi med tid samt kostnad.

ta bort hår på ben

Hur går behandlingen till med Motus AX?

Först har vi tillsammans en konsultation där vi informerar dig om din behandling och vi lyssnar så klart med nyfikenhet på dina frågor.

Vi ställer in vår Motus AX på vilket område som ska lasras, tjocklek och färg på dina hårstrån. Vilken hudtyp du har.

Vi spritar av behandlingsområdet, rakar bort om du eventuellt missat något hårstrå.

Ritmarkerar och delar upp området med vit markeringspenna för att veta var vi lasrat.

Vi applicerar på behandlingsolja för att handtaget ska glida lättare på huden och hjälper till den mot värme, sen börjar vi din smärtfria hårborttagning.

När vi är klara torkar vi av och applicerar en kräm på behandlingsområdet.

Det kan uppstå en rodnad som varar ett par timmar till någon dag beroende på hur känslig din hud är efter behandlingen. Undrar du något är det så klart bara att kontakta oss.

hårborttagning rygg man

Vad ska du tänka på efter din Laser behandling med Motus AX?

Håll dig undan solen i 2 veckor efter behandlingen, om du ändå exponeras för solen smörj in behandlingsområdet med solskyddsfaktor 50.

Använd inte spraytan eller brun utan sol under hela behandlingsförloppet eftersom dessa produkter oftast är oljebaserade och svåra att tvätta bort och kan då ge en extra hetta på huden när den behandlas med lasern.

Vi rekommenderar att låta håret vara mellan behandlingarna så mycket som det går, känner du att du ändå vill,  så raka eller använd dig av en trimmer.

Hur många gånger behöver hårborttagningsområdet behandlas?

Normalt 4-6 behandlingstillfällen, ibland fler, ibland färre.

För att kunna behandla hårstråna måste dom vara i växtfasen. Det är då hårstråna har kontakt med hårroten och man kan med laserns hjälp permanent strypa näringstillförseln till hårsäcken och inget nytt hårstrå kan växa där. Hårstråna växer växelvis i intervaller och vissa är vilande och vissa är aktiva under behandlingen, därför krävs flera behandlingar. Hormoner, ålder och arvsanlag påverkar också samt vilket ställe på kroppen hårborttagningen görs.

Hur långt tidsintervall mellan hårborttagningsomgångerna?

Det beror också på växtfasen och den är olika beroende på vilket område på kroppen som behandlas.

Ansikte 4 veckor

Armar, Bikinilinjen, Brasiliansk, Armhålor 4 – 6 veckor

Ben, Bröst, Mage, Rygg och axlar 8 – 10 veckor

Mellan första och andra behandlingen väntar man 3 månader för bästa och kostnadseffektivast resultat för dig.

harborttagning man