Ta bort nagelsvamp med Q-terra Q10.

Vi kan nu med stolthet presentera oss som en av dom få studios i Skåne som kan erbjuda den senaste revolutionerande teknologin inom nagelsvampsborttagning. Vår Q-terra Q10 från svenska Synos Medical AB bekämpat svampen med laser

Nagelsvamp är en vanlig infektion som orsakar missfärgning och förtjockning av naglar på tår eller fingrar. Medicinsk nagellack har liten effekt och tablettbehandling medför ofta biverkningar.

Laserbehandling av nagelsvamp har större effekt än både medicinsk nagellack och tablettbehandling och har inga biverkningar.

 

tatueringsborttagning q-terrq q10

Hur tar man bort nagelsvamp med laser?

Nagelsvampbehandling utförs med Nd:YAG laser. En stor mängd energi ges vid varje skott mot nageln, med en våglängd som trådsvampens pigment tar till sig. Den höga värmen gör att pigment i svampen sprängs sönder och att svampen dör.

Behandlingen med laser är effektiv mot trådsvamp, men sporerna från svampen är mer motståndskraftiga. Därför utförs flera behandlingar med ett specifikt tidsintervall

Behandling med laser gör att 70 % av de drabbade blir helt fria från nagelsvamp på tår eller fingrar. Det tar ändå tid innan man ser effekt av behandlingen. Områden på naglarna som redan visar skada från svampinfektionen kommer att se likadana ut när behandlingarna avslutats. Det är först när en ny nagel växer ut som man ser effekten. Ofta ser man en tydlig skiljelinje efter 2-3 månader.

Det tar ca 6-7 månader för en stor tånagel och ca 3-4 månader för de mindre naglarna att växa ut fullständigt

Nagelsvampsborttagning. Ta bort nagelsvamp.

Att tänka på innan din behandling.

Det är viktigt att klippa naglarna på tår eller fingrar korta samt fila ner naglarna så Nd:YAG lasern når ner i nageln. Därför är det viktigt att naglarna inte är för tjocka.

Använder du medicin kan du ta den som vanligt.

Du kan vara gravid/ ammande när du genomför behandlingen.

Hur många och hur långt tid mellan behandlingarna? 

Behandlingen med laser är effektiv mot trådsvamp, men sporerna från svampen är mer motståndskraftiga. Därför utförs flera behandlingar med ett specifikt tidsintervall på ca 3 veckor. Två till fem behandlingar.

Att tänka på efter behandlingen.

Du kan leva som vanligt efter behandlingen och får inga obehag.

Viktiga saker att tänka på efter sista behandlingen för att slippa få ny infektion.

Byta strumpor varje dag.

Tvätta strumpor i minst 60 grader.

Torka fötterna ordentligt.

Använd skydd i gemensamma duschar.